Brabants Dagblad 

 

maandag 3 okt. 2005

 

 

 


Veghel loopt uit voor nieuw publieksplein

door Franziska Weissenbacher


Maandag 3 oktober 2005 - Veghel maakte kennis met het nieuwe publieksplein in het stadhuis. Dat plein oogt als een gezellige huiskamer, maar dan een waar ambtenaren nog efficienter gaan werken.

Veghel Publieksplein

Aan de nieuwe balie zitten speciaal opgeleide medewerkers die over een brede kennis beschikken over publiekszaken maar ook bouw en milieu.
"Deze medewerkers zijn geselecteerd uit meerdere afdelingen", aldus burgemeester Frankfort. "Zij vormen een aanspreekpunt dat op den duur 80 van de vragen kan afhandelen. Een enorme opwaardering van de service". Verder is hij zeer te spreken over de akoustiek en de inrichting van het plein.
Gisteren kon tussen twaalf en vier uur jong en oud Veghel kennismaken met het nieuwe publieksplein. "Het geeft de indruk van een gezellige huiskamer, wat wordt versterkt door de comfortabele banken." Ondertussen laten Joey Verschoor (11) en Danny van Heck (12) hun net gekregen fietsrijbewijs door de burgervader ondertekenen. Ook Christel van Heumen, baliemedewerkster, is zeer tevreden over de nieuwe opzet. "Klanten hoeven niet meer van de ene balie naar de andere en worden dus veel efficinter geholpen." In de gezellige drukte kon heel wat informatie worden vergaard. Een doorlopende powerpointpresentatie liet de toekomstige ontwikkelingsplannen in gemeente Veghel zien. Onder andere het project dat juist in gang is gezet in de Sluisstraat en de plannen voor de Rembrandboulevard, Poort van Veghel, NCB-laan en Heilig Hartplein. Voor de jeugd was er meneer Malloot die ballonfiguurtjes maakte en een echte brandweerwagen waarbij ze in brandweerpakken gehuld op de foto gezet konden worden. De reacties van de bezoekers op het plein varieerden van heel mooi, ruimtelijk en lekker licht, tot een rustgevende uitstraling.

Glaskunst


Unaniem eens was men het over het glaskunstwerk waarin een oude beukenboom is verwerkt: Schitterend. Dit kunstwerk is ontworpen en gemaakt door Gery Bouw. In de takken zijn 562 Veghelse achternamen verwerkt. "Levenstakken noem ik het" aldus Bouw. "Mijn werk is altijd een gentegreerd geheel met het gebouw waarvoor het is bedoeld. In dit geval staan de takken van de boom voor de organisatie die het stadhuis is. Alle takken lopen weer naar de Veghelaren wat zich uit in de namen. Die zijn gekozen op de mate waarin ze voorkomen in Veghel. Uiteindelijk kunnen zestig tot zeventig procent van de mensen zich nu aangesproken voelen".

 

Brabants Dagblad | 03-10-2005 | Uden / Veghel

Copyright 2005 Brabants Dagblad - alle rechten voorbehouden