www.kliknieuws.nl

donderdag, 2 jun 2005

15:26

 

Glazen kunst arriveert bij Publieksplein

VEGHEL - De tientallen glazen onderdelen die de gevel van het Publieksplein in Veghel gaan sieren, zijn gearriveerd! Donderdag bracht een team van Saint-Gobain Glass Solutions Zuid-Oost uit Eindhoven de glazen delen en zette ze zorgvuldig bij het Publieksplein in aanbouw neer. Dat bedrijf maakt de glazen delen ook, samen met kunstenares Gery Bouw uit Eindhoven. Zij weet het zeker: “Het wordt schitterend!” Uiteindelijk vormen alle glazen delen, waarop takken en strengen van takken gekrast zijn, één geheel. Aan de uiteinden van de takken staan allerlei namen die veel in Veghel en omgeving voorkomen. Het geheel vormt een soort stamboom. “Het is een abstractie van een in de winter gefotografeerde boom. De boom zelf is niet te zien; de stam is eigenlijk het Publieksplein”, legt Bouw uit, die zelf elf jaar in Veghel woonde. Als uitgangspunten noemt ze de relatie tussen gemeente en burgers. “Het Publieksplein wordt een ontmoetingsplek tussen burger en gemeente, burgers moeten er zich welkom voelen.” Het Publieksplein is naar verwachting komend najaar gereed.

Foto's: De glazen delen werden afgeleverd. Op de laatste afbeelding een impressie van hoe het er uiteindelijk uit moet komen te zien

 

Auteur: Ted Gijsel
Eigenaar:

 Redactie Veghel
NWS-code:

 3-170-2
Aangemaakt:

 2-6-2005   15:27
Laatste

 wijziging: 2-6-2005   15:29
Publicatie

 start: 2-6-2005   15:26
Publicatie eind: 16-6-2005   15:28

© De Winter Media. Niets van de berichtgeving op KLIKnieuws mag zonder bronvermelding of expliciete toestemming van de uitgever worden overgenomen.