"de Dagelijks Dingen"
brede school de Schilden Den Dolder

Locatie: Centrale hal, Schröder van der Kolklaan 1, 3734VH Den Dolder

Realisatie: 2009

Opdrachtverstrekking: Gemeente Zeist

 

Klik hier voor een animatie van de kleuren


Techniek
24 perspex platen zijn gemonteerd op de kopse kant in de ronde koepel van de centrale hal in de school. Deze platen zijn aangelicht met behulp van LED-verlichting. Er zijn 14 verschillende lichtprogramma's te zien. Er is een knoppenpaneel gemonteerd achter de balie vlak bij het kunstwerk. Achter ieder knopje zit een ander lichtprogramma.


LED-verlichting
Het licht op de perspex platen is alleen zichtbaar op de kopse kant en in de gezandstraalde tekeningen. Overdag is het licht heel subtiel aanwezig, naarmate het donkerder wordt, worden de kleuren steeds meer overheersend. Dit geeft een heel speciale sfeer in de ruimte. Doordat de platen individueel van kleur veranderen wordt er een beweging gecreëerd.


Inhoudelijk
Een aantal van de gezandstraalde tekeningen hebben een denkbeeldige verbinding met elkaar omdat de ene tekening uit de andere is ontstaan. Een soort van ontwikkeling wordt zichtbaar. Soms ontwikkeld de lijn zich logisch en soms ook verrassend.
Het zijn lijntekeningen waarin getracht is de essentie van een beeld weer te geven d.m.v. een minimale lijnvoering.
Deze tekeningen zijn ontstaan n.a.v. foto's van wat kinderen met hun handen doen, zoals: schrijven, eten, drinken, onderzoeken, duimen en spelen.

Formaten
Doorsnede koepel  3,40 m
Kunststof platen  48 x 32 x 1 cm (h x b x d)
© Gery Bouw