Gery Bouw
Sint Gerarduslaan 10
5644 NP Eindhoven
Nederland
E-mail: post@gerybouw.nl


Tekeningen en digitaal bewerkte foto's staan aan de basis van mijn werk. Ik maak veel gebruik van glas en (bewegend) licht.

Veel van mijn werk is geļntegreerd binnen de architectuur.

Mijn tekeningen zijn gemaakt naar aanleiding van diverse reizen. Zo verbleef ik 8 weken in de jungle van Suriname. Daar heb ik in portrettekeningen de puurheid en authenticiteit van de inlandse bewoners vastgelegd.
Met mijn portretten wil ik een culturele diversiteit vastleggen en personaliseren, de mens uit een soort van anonimiteit halen en een gezicht geven.


"Verhoudingen in tijd, tussen mensen onderling en tussen de mens en natuur, zijn zaken die Gery Bouw fascineren. Bij de opdrachten is de betrokkenheid van bewoners of gebruikers van het gebouw erg belangrijk.

In die zin fungeert zij vaak als intermediair tussen mensen en hun omgeving. Ze wil betrokkenheid van de kijkers, niet zozeer bij het werk, als wel bij de boodschap ervan. Alsof ze de maatschappij een spiegel voorhoudt en de vinger legt op de zere plek van het ontbreken van werkelijk contact. Of liever nog: ze daagt mensen uit anders te handelen, om zich open te stellen en relaties aan te gaan.

Of het nu opdrachten zijn of autonoom werk, steeds handelt haar kunst over intimiteit, over menselijke warmte en de kosmische verbondenheid van ons allemaal met de natuur en met elkaar."

Citaat van Rebecca Nelemans - kunsthistoricus

© Gery Bouw