"Blauwe Maas"
Cultureel centrum de Weijer / Basisschool De Weijerhof Boxmeer

Adres: Weijerstraat 2, 5831 JV Boxmeer

Realisatie: 2010

Opdrachtverstrekking: Gemeente Boxmeer

 

Inhoudelijk:

De glazen deuren verwijzen naar de Maas, de levensader van Boxmeer.
Vanuit de glazen deuren ontstaan er stromen over de beide speelplaatsen, alsof het water hierover weg meandert. De lijnen vormen een speelelement voor de schoolkinderen.
De blauwe lijn is gebaseerd op de loop van de Maas, ook de eilanden in de Maas die ontstaan zijn door het kanaliseren van een S-bocht bij Boxmeer zijn opgenomen in de blauwe lijn.


Technieken:

De glaspanelen zijn van het zogenaamde sggCREA-LITE glas, bedrukt met een digitale glastechniek. Pigmenten worden rechtstreeks op het glas geprint waarna de glasplaten gebrand worden in de oven waardoor de pigmenten in het glas smelten.
Productie: Saint Gobain Glass Solutions - Sas Glas - Sas van Gent

De blauw lijn is gemaakt van betonnen stoeptegels die in de diepte gekleurd zijn met blauwe pigment.


Formaten:

Glazen deuren: 2,10 x 2,60 m

Speelplaatsen: 23 x 28 m en 14 x 29 m

Gery Bouw