"Gevoelsdraden" uitvaartfaciliteit DELA in Tiel

Locatie: Aula uitvaartfaciliteit Tiel

Realisatie: 2014

Opdrachtgever: CoŲperatie DELA

Publicatie/Catalogus

2017 Reflectie, hoop, doorgeven Een overzicht van de vierde 100 aanwinsten voor de kunstcollectie van DELA

Fjoezzz #4-2015, Glaskunstwerk in aula uitvaartcentrum de Linge in Tiel

Het kunstwerk bestaat uit afbeeldingen op de buitenbeglazing van de aula versterkt met een animatie op monitoren op verschillende plaatsen in het gebouw.Het kunstwerk draagt bij aan

Het creŽren van een uitstraling van warmte en ondersteuning voor de aanwezige nabestaanden en het versterken van het eerbetoon aan de overledene.


Inhoudelijke gevisualiseerde uitgangspunten

Een wisselwerking tussen de bloemen op de kist en de bloemachtige vormen op de glaswand er achter. Deze waaieren verder uit, horizontaal en verticaal. Daarmee wordt een eerbetoon aan de overledene versterkt en wordt een warme troostrijke meerwaarde gecreŽerd.

Inhoudelijk

1 Het zichtbaar maken van gevoelsdraden die de verbondenheid symboliseren met de overledene. Stromingen die naar beneden gaan naar het aardse, het hier willen houden van de overledene. Stromingen die naar boven gaan en verdwijnen.

2 Het vasthouden van herinneringen wordt gevisualiseerd d.m.v. bloem- en kelkachtige vormen als herinneringsbokalen.


Tastbare en dagelijkse herinneringen

Herinneringen aan een overledene openbaren zich o.a. in tastbare en dagelijkse herinneringen. Een aantal tastbaarheden heb ik in de bloemen en kelken bijna onzichtbaar of heel subtiel verwerkt, min of meer verborgen. Zoals een sieraad, een foto, een stoel, lampjes, een gedekte tafel, een glas, en een kop en schotel.


Religieuze en andere symbolen

Symbolen uit de 5 grootste godsdiensten: Christendom, Islam, HindoeÔsme, Boeddhisme, Jodendom en andere symbolen o.a. schip, vleugel, lotusbloem, vlinder, duif, vis, lam, levensboom en klaproos zijn verwerkt in het kunstwerk.


Techniek

Digitaal geprinte en ingebrande emailles op glaspanelen, samengesteld tot isolatieglas. Uitgevoerd door Wimmer Glas Projecten Haelen Nederland en AGC Mirodan Heule BelgiŽ.


Afmetingen

horizontaal 12 m x 0,75 m (b x h)
vertikaal 6 m x 0,40 m (b x h)


© Gery Bouw